CIA Başkanı'ndan Trump'a İran uyarısı: Aptallık yapma!

Düzenleyen:
CIA Başkanı'ndan Trump'a İran uyarısı: Aptallık yapma!

DÜNYA Haberleri

ABD Merkez Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, İran’la nükleer anlaşmayı sona erdireceğini duyuran yeni Başkan Donald Trump’ı uyardı.

BBC’ye röportaj veren Brennan, Brennan, ABD’nin İran ile vardığı nükleer anlaşmanın bozulmasının “aptallığın zirvesi olduğunu” ifade ederek bunun bir felakete yol açacağını dile getirdi. Ocak ayında görevi bırakacak olan Brennan, anlaşmanın iptal olması hâlinde İran’ın yeniden nükleer silaha döneceğini ve bunu diğer ülkelerin de izleyeceğini dile getirdi. Brennan “İran’ın da içinde yer aldığı program, bölgedeki diğer ülkelerin kendi programlarına girişmesine sebep olabilir. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Yeni yönetimin anlaşmayı bozması aptallığın zirvesi anlamına gelir” ifadelerini kullandı. Trump’ın Suriye krizi ile ilgili de Rusya karşısında dikkatli olması gerektiğini bildiren CIA Direktörü “Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerde gelişme olmasını umuyorum. Trump ve yeni yönetimin Rusya sözleri karşısında dikkatli olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...