Charlie Hebdo'dan İslam düşmanı kapak: Kur'an-ı Kerim'e hakaret

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Charlie Hebdo'dan İslam düşmanı kapak: Kur'an-ı Kerim'e hakaret

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fransa merkezli karikatür dergisi Charlie Hebdo, nefret dolu içeriklerine devam ediyor. Dergi, Danimarka ve İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları sayfalarına taşıyarak, "Kur'an'ı yakmayı bırakın, okuyun, çok eğlenceli. Daha önce hiç bu kadar gülmemiştim." kapağıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Avrupa’da İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar devam ediyor. İsveç ve Danimarka’da aşırılıkçıların saldırlarına, Fransa da oldukça kötü bir üne sahip Charlie Hebdo dergisi de katıldı.  

Daha önce de İslam’ın kutsal değerlerine hakaret eden dergi, son sayısında İsveç ve Danimarka’daki Kuran yakma eylemlerine değindi. Charlie Hebdo, "Kur'an'ı yakmayı bırakın, okuyun, çok eğlenceli. Daha önce hiç bu kadar gülmemiştim." kapağıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Derginin nefret dili sosyal medyada kısa sürede yoğun tepkiye neden olurken, geçmişte de benzer işlere imza attığı hatırlatıldı.

Fransa merkezli dergi, sık sık İslam karşıtı karikatürler yayınlıyor. Müslüman ülkelerin yoğun protestosuna neden olan karikatürler, Fransa hükümeti tarafından ‘iade özgürlüğü’ olarak kabul ediliyor.

İSVEÇ VE DANİMARKA’DA KUR’AN-I KERİM’E SALDIRILAR

Charlie Hebdo dergisinin değindiği Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde toplumsal huzuru bozacak seviyelere ulaştı. İsveç’te Salwan Momika adlı Irak asıllı şahsın başını çektiği Kuran yakma eylemleri, ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Stockholm’ün müdahale etmemesi gerekçe gösterilerek sokak eylemlerine dönüşmüştü. İsveç, tepkiler sonrasında saldırıların önlenmesi için yasal düzenleme getirileceğini duyurdu.

Danimarka’da ise aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan ile Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler) isimli grubun üyeleri Müslüman ülkelerin büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmışlardı. Kopenhag yönetimi de saldırılar sonrasında bu tür nefret eylemlerini yasaklamayı tasarladığını duyurmuştu.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı'ndan Temmuz ayında yaptığı açıklamada başka ülke, kültür ve dinlerin aşağılandığı bu tarz eylemlerin Danimarka için ciddi diplomatik ve güvenlik sorunlarına neden olabileceği ve bunların engellenmesinin yollarının hükümetçe aranacağı belirtilmişti.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen "Bu saldırgan ve düşüncesizce eylemler birkaç kişi tarafından yapılıyor ve bu kişiler Danimarka toplumunun dayandığı değerleri temsil etmiyor" ifadesini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...