Cezayir'den Fransa'ya tepki

Cezayir'den Fransa'ya tepki

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Cezayir'in güvenliğiyle ilgili açıklamalarına Cezayir'den tepki geldi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, ülkede büyük bir tepki ve öfkeye neden olan Hollande'ın açıklamalarına cevap verdi. Lamamra, Libyayı ziyaret eden Çinli mevkidaşı Wang Yi ile düzenlediği basın toplantısında, Hollande'ın açıklamalarıyla ilgili sorulan soruya, "Şaka, sınırını aştığı takdirde beklenmedik sonuçlar doğurabilir" yanıtını verdi.
Lamamra, iki ülke arasındaki ilişki düzeyine yakışmayan bu olaydan doğacak sonuçlar için uygun çözümler bulunmasını temenni etti. Hollande, Fransa'daki Yahudi Kurumları Temsil Heyeti'nin 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği resepsiyonda, Cezayir'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Mauel Valls'e atfen, "Bakan, Cezayir'den sağ salim döndü. Bu bile büyük bir şey" ifadesini kullanmıştı. Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, hafta başında, Valls'ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Cezayir'i ziyaret etmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...