Çevre aktivisti Greta Thunberg'e hapis cezası istemi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çevre aktivisti Greta Thunberg'e hapis cezası istemi

DÜNYA Haberleri

19 Haziran tarihinde gerçekleşen bir eylemde polisin “protestodan ayrıl” uyarısına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan çevre aktivisti Greta Thunberg "polise itaatsizlik" suçuyla yargılanacak

Çevreci hareketlerde çokça adı geçen GretaThunberg, katıldığı bir protestoda polisin yönelttiği ayrılma emrine uymadığı için "polise itaatsizlik" suçundan yargılanacak. Thunberg'in hapis cezasına çarptırılma ihtimali söz konusu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Çevre aktivisti Greta Thunberg, İsveç’in Malmö kentinde bir protesto sırasında polisin “protestodan ayrıl” talimatına uymadığı gerekçesiyle hapis cezası alabilir.

Çevre aktivisti Greta Thumberg, 19 Haziran’da İsveç’in güneyindeki Malmö kentinde gerçekleştirilen eyleme katılmış, polisin "protestodan ayrıl” talimatına uymaması sonucu gözaltına alınmıştı.

İsveçli savcılar tarafından yapılan açıklamada, 20 yaşındaki Thunberg’in “Polisin olay yerinden ayrılması yönündeki emirlerine uymayı reddettiği” için suçlandığı kaydedildi.

İtaatsizlik suçundan hüküm giyenler genellikle para cezası ile cezalandırılsa da limanda petrol tankerlerini engellemeye çalışan aktivistin 6 aya kadar hapis cezası alma ihtimali var.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...