Cephede kaybeden IŞİD'den büyük tehdit!

Cephede kaybeden IŞİD'den büyük tehdit!

DÜNYA Haberleri

Son günlerde peş peşe darbe yiyen IŞİD, elindeki rehineleri öldürmekle tehdit etti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin devreye havadan bombardımana başlaması ile hem Suriye'de hem de Irak cephelerinde peş peşe darbe yiyen IŞİD, elindeki rehineleri öldürmekle tehdit etti. IŞİD'in atadığı Felluce Valisi Alvan ve yardımcısı Ebu Eymen'in de aralarında bulunduğu 16 kişi, ordunun düzenlediği operasyonda hayatını kaybetti. Irak ordusunun Hit ilçesine operasyon düzenlemeye hazırlanması üzerine IŞİD, elindeki 100 rehineyi öldürmekle tehdit etti. Ordudan yapılan açıklamada ise, "Teröristlerin isteklerine boyun eğmeyeceğiz" denildi.
Cephede kaybeden IŞİD'den büyük tehdit!

"ÖMER ŞİŞANİ ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI
Bu arada öldürülen IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yerine eski uyuşturucu taciri Saddam Cemal'in getirildiği iddia edilirken, örgüt dün büyük bir darbe daha yedi. IŞİD'in Kobani saldırısını yöneten Çeçen asıllı üst komutan Ebu Ömer Şişani'nin öldürüldüğü öne sürüldü. nbsp;

KOBANİ HARABEYE DÖNDÜ
Öte yandan 59 gündür çatışmaların sürdüğü Kobani harabeye döndü. Şehrin sokaklarında, IŞİD militanlarınca atılan bazıları patlamamış onlarca havan, roket ve top mermisine rastlamak mümkün. YPG militanları, Kobani'ye en büyük hasarı çatışmaların değil; IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlarla düzenlediği intihar saldırılarının verdiğini söyledi. Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırı sonrası ilçe merkezindeki Azadi Meydanı'ndaki onlarca ev ve işyeri harabeye dönmüş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...