Çekya’nın en zengini, Alaska'da helikopter kazasında öldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çekya’nın en zengini, Alaska'da helikopter kazasında öldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Avrupa'nın en zengin insanlarından biri olan Çek milyarder Petr Kellner, Alaska'nın kırsal kesiminde meydana gelen ölümcül bir helikopter kazasının kurbanlarından biri olarak tanımlandı. Petr Kellner ve arkadaşlarının helikopter kayağı turu için Alaska’da olduğu bildirildi.

Olay, Anchorage'ın 80 kmdoğusundaki Knik Buzulu yakınlarında meydana geldi. Yerel makamlara göre, kazada beş kişi hayatını kaybederken, kimliği açıklanmayan bir kişi kurtarılarak hastaneye nakledildi.

Alaska Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın yayınladığı kazada hayatını kaybedenler listesinde milyarder finansçı ve sigorta kralı Petr Kellner’ın da olduğu ortaya çıktı. Forbes verilerine göre 56 yaşındaki Kellner 17.4 milyar $ serveti ile Çekya’nın en zengini. 

Helikopterin bağlı olduğu Tordrillo Mountain Lodge şirketi tarafından yapılan açıklamada, helikopterin beş yolcusunun yerel iki rehber ve üç misafirden oluştuğu, Kellner ve diğer bir Çek uyruklunun misafirin sürekli bölgeyi ziyaret ettiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...