Çeçenistan, İsrail-Hamas savaşında tarafını seçti: Filistin'e asker göndermeye hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çeçenistan, İsrail-Hamas savaşında tarafını seçti: Filistin'e asker göndermeye hazırız

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov, İsrail'in Hamas'a yönelik başlattığı saldırıya tepki gösterdi. Çeçen lider, Müslüman ülkelerden oluşan bir koalisyon oluşturma çağrısında bulundu. Kadirov, Batılı ülkelerin militanları yok etme bahanesiyle sivilleri vurduğunu belirterek, savaşı durdurmak için Filistin'e asker göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

İsrail, Hamas’a bağlı el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim’de gerçekleştirilen ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrasında 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne hava ve denizden saldırılar düzenliyor. Son dönemin en şiddetli çatışma ve bombalamalarında şu ana kadar 700 Filistinli hayatını kaybederken, 900 civarında İsraillinin öldüğü bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in bombardımanı sonucunda 4 binden fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Bölgede pek çok sivilin hayatını kaybetmesine ya da evlerini terk etmesine neden olan çatışmalara ilişkin Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Kadirov, Filistin’e destek mesajı verirken, ordusunu bölgedeki düzeni sağlamak adına barışı koruma güçleri olarak Filistin'e göndermeye hazır olduğunu belirtti. Kadirov, "Müslüman ülkelerin liderlerine sesleniyorum. Bir koalisyon oluşturun. Avrupa'yı ve tüm Batı'yı, militanları yok etme bahanesiyle sivilleri bombalamasını engelleyelim.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Kadirov, “Filistin'i destekliyoruz. Ve diğer çatışmaların aksine daha fazlasına dönüşebilecek bu savaşa karşıyız. Ben bizzat İsrail'e gittim. Ve barışçıl heyetimiz ilk elden açık provokasyon girişimlerine maruz kaldı. Bu nedenle hem savaşın hem de durumun her türlü tırmanmasının durdurulması çağrısında bulunuyorum. Gerekirse birimlerimiz düzeni sağlamak ve sorun çıkaranlara karşı koymak için barışı koruma güçleri olarak hareket etmeye hazırdır." dedi.

Çeçenistan, İsrail-Hamas savaşında tarafını seçti: Filistin'e asker göndermeye hazırız

AKSA TUFANI OPERASYONU

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sürpriz bir saldırı düzenledi. İsrail sınırını motorlu paraşütlerle geçen militanlar, İsrail ordusuna ait pek çok noktayı ele geçirdi. Filistinli grup, kapsamlı bir operasyon başlattıklarını duyururken, İsrail’e binlerce roket atıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın operasyonuna karşılık olarak savaş durumuna geçtiklerini duyurmuş, "Hamas'ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Ortadoğu'yu değiştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail ordusu, Netanyahu’nun açıklaması sonrasında Gazze Şeridi’ne ağır bombardıman başlatmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 770 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.Tel Aviv yönetimi ise 900 civarında İsraillinin öldüğünü bildirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...