Çatışmalar şiddetlendi: Ukrayna ordusu, ilk Rus savunma hattını geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çatışmalar şiddetlendi: Ukrayna ordusu, ilk Rus savunma hattını geçti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna ordusu, Rus işgali altındaki Zaporizhzhia bölgesindeki ilk savunma hattını geçmeyi başardı. Ukrayna ordusunda general rütbesindeki bir yetkili, hattı geçen güçlerin Robotyne kasabasının doğusunda bulunan Novoprokopivka köyüne doğru ilerleme kaydettiklerini aktardı

Ukrayna güçleri, Rusya işgali altındaki toprakların kurtarılması için başlattığı karşı taarruza devam ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda istediği hızda ilerleyemeyen Kiev yönetimine bağlı güçler, son günlerde önemli bir başarı elde etti.

Yabancı basın kuruluşlarına konuşan Ukraynalı yetkili, Rus güçlerinin saldırıdan savunmaya geçmesine neden olan karşı taarruzda ilk direniş hattını yardıklarını belirtti. Rusya’nın işgal altındaki Zaporizhzhia bölgesindeki savunma hattını geçtiklerini kaydeden yetkili, ele geçirilen alanlarda kalıcı olmak için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Ukrayna ordusunda general rütbesindeki bir yetkili, hattı geçen güçlerin Robotyne kasabasının doğusunda bulunan Novoprokopivka köyüne doğru ilerleme kaydettiklerini aktardı. Ayrıca hat gerisine uzun menzilli topçu sistemleriyle atışlar yapıldığı ve yeni savunma hatlarının oluşturulmasını engellemeye çalıştıklarını ifade etti.

ABD VE BATILI ÜLKELER YAVAŞ BULMUŞTU

Kiev yönetimine bağlı güçlerin başarısı, ABD ve Batılı ülkelerin askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara cevap niteliğinde oldu. Söz konusu yetkililer, basın kuruluşlarına Ukrayna’nın karşı taarruzunun istenen hızda ilerlemediği yönünden açıklamalarda bulunmuştu.

Ukrayna ordusunun ilerlemesini değerlendiren uzmanlar, Rusya’nın katmanlı savunma hattı oluşturduğunu bu nedenle de cephe hattından tam bir çöküş beklenmemesi gerektiğini belirtiyor.

RUSYA’NIN İŞGAL GİRİŞİMİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’yı ‘nazisizleştirme’ politikasının bir parçası olarak Rus ordusuna komşu ülkeyi işgal etme emri vermişti. Kiev önlerine kadar ilerleyen Rus güçleri, Ukrayna ordusunun beklenmedik sert direnişi nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

Saldırıların ilk günlerinde Kiev’i ele geçirmek üzerine kurulan planlama, sonrasında 2014 yılında Meydan olaylarıyla başlayan Kırım, Donetsk, Herson, Luhansk ve Zaporizhzhia bölgelerinin korunması olarak revize edildi.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...