Carter: Savaşın suçlusu İsrail

Carter: Savaşın suçlusu İsrail

DÜNYA Haberleri

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter İsrail'in Gazze'ye saldırı başlatmasını haklı çıkaran hiçbir yasal dayanak olmadığını söyledi.

Carter, "İsrail füzeleri ve topları hastaneler, okullar ve evleri de içine alacak şekilde Gazze'nin çok büyük bir kısmını vurdu. 250 binden fazla insan evinden oldu. Gazze'nin büyük bölümünün su ve elektriğe ulaşımı tamamen kesildi. Bu bir facia" ifadelerini kullandı. Sivillere yapılan bu saldırının asla herhangi bir mazareti olmayacağını belirten Carter, bunların savaş suçları kapsamına girdiğini söyledi. Hamas'ın sivil bölgelere attığı roketlerin de 'kabul edilemez' olduğunu kaydeden Carter, "Ancak Gazze'den atılan roketlerden dolayı 3 İsrailli sivil ölürken, Gazze'de 400'den fazlası çocuk olmak üzere öldürülen 1800'den fazla kişinin büyük çoğunluğu sivildi" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...