Cameron'a 'DAEŞ'e hava saldırısı düzenlememe' çağrısı

/ Kaynak: AA
Cameron'a 'DAEŞ'e hava saldırısı düzenlememe' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Dış İlişkiler Komisyonu, Cameron'a Suriye'deki DAEŞ hedeflerine hava saldırısı düzenlememesi çağrısında bulundu.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, Başbakan David Cameron'a Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava saldırıları düzenlenmemesi çağrısında bulunurken, Cameron'ın konuyu parlamentoda oylamaya sunma planında değişiklik olmadığı bildirildi. 
Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti milletvekillerinin çoğunlukta bulunduğu Dış İlişkiler Komisyonu, yayınladığı raporda, Cameron'ın Suriye'deki DAEŞ hedeflerine hava saldırısı düzenlemektense Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi çabalarına odaklanması gerektiğini bildirdi.
"Açık oy birliği olursa"
İngiltere Başbakanlığı basın ofisinden AA'ya gönderilen açıklamada, Cameron'ın, parlamentoda Suriye'ye yönelik hava saldırıları düzenlemek için sunulan önergenin oylanması planında değişiklik olmadığı belirtildi.
Açıklamada, "Başbakan'ın pozisyonunda bir değişiklik yok. Cameron, bu konuyu açık bir oy birliği olursa parlamentoya danışacağını birçok kez söyledi, bunda bir değişiklik yok" denildi.
Times ve Guardian gazeteleri bugünkü sayılarında, Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava saldırıları planından vazgeçtiğini ve konuyu parlamentoda oylamaya sunmayacağını yazmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...