Çalışma saatlerinde yeni düzenleme! KKTC’de aşırı sıcaklar yasakları beraberinde getirdi

- Güncelleme:
Çalışma saatlerinde yeni düzenleme! KKTC’de aşırı sıcaklar yasakları beraberinde getirdi
DÜNYA Haberleri

Aşırı sıcaklar nedeniyle ülkeler yeni düzenlemelere gidiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de aşırı sıcaklar nedeniyle yeni bir karar alındı. Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre 17-21 Temmuz’da 12.00-16.00 arasında dışarı çalışılması yasaklandı.

Meteoroloji peş peşe sıcaklık uyarısında bulunuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası etkisini artırıyor. Sıcaklıklarda yeni rekor dereceler görülecek.

Uzmanlar El Nino'nun ardından gelen aşırı sıcak hava dalgasının Avrupa ve Türkiye üzerinde etkili olacağını belirtiyor. Rekor seviyelere çıkan sıcaklıklar nedeniyle ülkeler art arda alarm verirken bir haber de KKTC'den geldi. 

KKTC'de etkili olan aşırı sıcaklar yasakları beraberinde getirdi.

DIŞARIDA ÇALIŞILMASI YASAKLANDI

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınan yasak kararı, dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, Bakanlığın, Meteoroloji Dairesinin hava sıcaklığı tahminleri baz alınarak sürekli güneş altında çalışan işçilerin sağlığının korunabilmesi amacıyla 17 Temmuz'dan 21 Temmuz'a kadar 12.00 - 16.00 saatlerinde dışarıda çalışılmasını yasakladığı belirtildi.​​​​​​​

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...