Caferi Türkiye'ye geliyor!

/ Kaynak: DHA
Caferi Türkiye'ye geliyor!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daveti üzerine Türkiye'ye geliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.


Dışişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle; "Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Sayın Bakanımızın davetine icabetle 5-7 Kasım 2014 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Türkiye, IŞİD terörüne karşı mücadelesinde dost ve kardeş Irak halkı ve Irak yönetimiyle dayanışma içindedir. Zorlu sınamalarla mücadelesinde Irak'ın yanında yer almaya bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Irak Dışişleri Bakanı Sayın İbrahim Caferi'nin ülkemizi ziyareti, Irak'ın terörle mücadelesine, demokrasi kültürünü geliştirmesine, ülkenin bölgede hakettiği konumu yeniden kazanmasına ve Irak halkının hakkı olan aydınlık günlere ulaşmasına verdiğimiz desteğin en açık göstergesi olacaktır. Ziyaret vesilesiyle ikili ilişkilerin yanısıra, ortak gündemimizdeki bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Sayın Caferi, ziyareti sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından da kabul edilecektir. Irak Dışişleri Bakanı'nın ziyaretinin Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin ivme kazanmasına katkı sağlayacağına ve işbirliğimizi güçlendireceğine inanılmaktadır."

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...