Burun düzeltme operasyonları azalıyor, insanlar ameliyat dışı alternatiflere yöneliyor

Düzenleyen:
Burun düzeltme operasyonları azalıyor, insanlar ameliyat dışı alternatiflere yöneliyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’deki estetik cerrahi uzmanları insanların giderek burun düzeltme ameliyatlarına daha az başvurduğunu ifade ederek daha çok ameliyat dışı yöntemlerin tercih edildiğini söylüyorlar.

İngiltere’deki estetik cerrahi uzmanları insanların giderek burun düzeltme ameliyatlarına daha az başvurduğunu ifade ettiler. Ülkedeki istatistikler, 2013’te 4.878 olan burun düzeltme operasyonu sayısının 2021’de 1.330’a düştüğünü gösteriyor. Cerrahlara göre bu gidişin sebebi, insanların giderek ameliyat dışı yöntemlere başvurması. Uzmanlar geçici dolgular zerk ederek burnun şeklinin değiştirilebildiğini, bu değişikliğin iki seneye kadar da kalıcı olabildiğini belirttiler.

EN ÇOK BAŞVURULAN YÖNTEM OLDU

Adonia Tıp Kliniği’nin kurucusu Ifeoma Ejikeme, “5 sene önce kimse ameliyat dışı burun işlemi yapmayı düşünmüyordu. Şimdi bu en çok başvurulan yöntem oldu” dedi.

Yeni yöntemde, daha maliyetsiz olmasının yanı sıra iyileşme süreci de daha hızlı. Ameliyat sonrasında kişiler iki hafta yüzleri bandajlı kalabilirken yeni yöntemde kişi aynı gün işe başlayabiliyor. Ancak cerrahlar, dolgu maddelerinin kavisli bir burnu düzeltmeye yardımcı olsa da boyutunu küçültemeyeceği konusunda uyarıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...