Burudi'de, darbeci generalden Devlet Başkanı'na tehdit

/ Kaynak: AA
Burudi'de, darbeci generalden Devlet Başkanı'na tehdit

DÜNYA Haberleri  / AA

Burundi'de iki ay önce darbe girişiminde bulunanlardan general Leonard Ngendakumana, saldırıları arttıracaklarını belirtti.

Ülkede 13 Mayıs'ta darbe girişiminde bulunan General Godefroid Niyombare'nin sağ kolu Ngendakumana, hafta sonu Kenya'da bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın 3. kez göreve gelme kararından vazgeçmesi için saldırıları arttırmaya hazır olduklarını duyurdu.
Planlanan saldırılar hakkında daha fazla ayrıntı vermeyen Ngendakumana, Niyombare'nin Nkurunziza'yı iktidardan zorla indirmek için Burundi'de bulunduğunu da ifade etti.
Uzmanlar, Ngendakumana'nın konuşmasının ülkede iç savaş söylentilerini güçlendirdiğine dikkati çekti.
Öte yandan yerel yetkililer, başkent Bujumbura'da düzenlenen gösterilerin ülkenin kuzeybatısındaki Rugazi başta olmak üzere Burundi'nin diğer bölgelerinde de görülmeye başladığını kaydederek Rugazi'ye bağlı Bubanza'da hafta sonu düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğünü 9 kişinin yaralandığını açıkladı.
Saldırıyı düzenleyenler hakkında bilgi vermeyen yetkililer, soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığını vurguladı.
Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu 25 Nisan'dan sonra muhalefet ve sivil toplum kuruluşları, protesto için sokaklara dökülmüştü. Gösteriler sırasında 89 kişi yaşamını yitirdi.
Burundi'de geçen hafta yerel seçimler yapıldı. Ülkede devlet başkanı seçiminin 13 Temmuz'da, senato seçimlerinin de 24 Temmuz'da yapılması planlanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...