Burger King'in 89 şubesi kapanıyor!

Burger King'in 89 şubesi kapanıyor!

DÜNYA Haberleri

Burger King, 89 şubesini hijyen koşullarına uyulmadığı ve çalışma koşullarının sağlıklı olmadığı gündeme gelmesinden sonra kapatma kararı aldı.

Burger King, Almanya'daki 89 şubesini hijyen koşullarına uyulmadığı ve çalışma koşullarının sağlıklı olmadığı gündeme gelmesinden sonra kapatma kararı aldı. Şirket yönetimi, Türk girişimci Ergün Yıldız ile Rus ortağı Alexander Kolobow'un sahibi olduğu Yi-Ko Holding tarafından işletilen söz konusu şubeler için, "Bu zor, ancak gerekli karar" açıklaması yaptı.

Yi-Ko'nun sözleşmelere rağmen, üç bin çalışanına yönelik iş koşullarını iyileştirmediğine dikkat çeken Burger King, "Karar vaadi defaaten yerine getirmediği için verilmiştir" dedi. Gıda sendikası NGG'den Guido Zeitler, şirket yönetimine çağrıda bulunarak 3 bin kişinin çalıştığı restoranların akıbetlerinin bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istedi. Kapatılma kararı alınan restoranları başka bir şirketin devralması da gündemde.

GİZLİ ÇEKİMDE AÇIĞA ÇIKTI

Çoğunluğu Yi-Ko Holding'e ait şubelerde araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibi gizli çekimler yapmış, hijyen kurallarına uyulmadığını, çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıklarını ortaya çıkarmıştı. Burger King'in Almanya genelinde 700 restoranı bulunuyor. Bu restoranlarda 25 bin kişi istihdam ediliyor. Öte yandan Yi-Ko şirketi yürütmeyi durdurmak için en kısa sürede mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...