Bulgarların isyanı bastırılamıyor

Düzenleyen:
Bulgarların isyanı bastırılamıyor

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan'da halk, ülkede yolsuzluğun had safhaya ulaştığı ve hükûmetin bir oligark mafya çetesine dönüştüğü gerekçesiyle sokağa indi.

38 gündür süren gösteriler hâlâ sonlandırılamadı. Aksine önceki gün Başbakan Boyko Borisov "Yalnızca siyasi sistemi değiştirmenin değil, ülkede yeniden başlangıcın zamanı geldi" diyerek yeni anayasa teklifinde bulunacaklarını duyurunca ortalık daha da karıştı. Göstericiler, istifası istenen hükûmetin manevra yaparak bunu ertelemeye çalıştığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Rumen Radev de halkın isyanına destek verdiğini açıkladı. Bu arada yeni anayasa teklifinde şunlar var: Parlamentodaki 240 milletvekili sayısı 120'ye, Büyük Millet Meclisi milletvekili sayısı da 400'den 280'e inecek. Cumhuriyet Başsavcısının 7 yıl olan görev süresi de 5’e düşürülecek. Öte yandan Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Bulgaristan'ı 27 ülkeden oluşan Avrupa Birliği'nin en yozlaşmış ülkesi olarak gösteriyor. İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...