Bulgaristan'da İsrailli turistlere saldırı: 7 ölü

Bulgaristan'da İsrailli turistlere saldırı: 7 ölü

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan'ın Burgaz şehrindeki havaalanında İsrailli turistleri taşıyan otobüse yapılan terörist saldırıda, 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. İsrail saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu.

Bulgaristan'ın Burgaz şehrindeki Sarafovo Havaalanı'nda İsrailli turistleri taşıyan otobüste meydana gelen patlama sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. 20 kişinin yaralandığı patlama, nbsp;otobüs, erminaller arasından geçiş yaparken meydana geldi. İsrail haber siteleri, olayı terörist saldırı olarak duyururken, nbsp;İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, patlamanın arkasında İran olduğuna dair bazı işaretlerin bulunduğunu öne sürdü. Netanyahu, saldırının ardında İran olduğuna inandıklarını ve sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi. Netanyahu, Burgaz kentinde meydana gelen patlamada ''tüm işaretlerin İran'ı gösterdiğini'' söyledi. Netanyahu ayrıca saldırının Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve Kıbrıs'ta düzenlenen saldırılarla benzer olduğunu ifade etti. Başbakan Netanyahu, ''İran'ın terör saldırısı tüm dünyaya yayılıyor ve İsrail bu teröre sert bir şekilde tepki gösterecektir'' ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...