Budistler, Müslümanları ya öldürüyor ya da sürüyor

Budistler, Müslümanları ya öldürüyor ya da sürüyor

DÜNYA Haberleri

Budist çetelerin son saldırılarıyla bir defa daha katliamlar yaşayan, uzun yıllardır baskı ve zulüm altında olan Burma'daki Arakanlı Müslümanlar, şimdi de topluca sürgün ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Burma'da yaşayan Arakanlı Müslümanlara yönelik yaşanan son hadiselerde, binden fazla Müslümanın öldüğünü ve 90 binden fazlasının da evsiz kaldığını belirterek, "Arakanlı Müslümanların 1942'den bu yana evleri, camileri, köy ve kasabaları yakılıp yıkılarak yok edilmiş ve ormanlarda yaşamaya zorlanmış, evlenmelerine, aile olmalarına izin verilmemiş, mal-mülk edinme, seyahat etme gibi en temel insan haklarından sürekli mahrum edilmişlerdir. BM, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini yaşanan bu zulme sessiz kalmamaya ve bir an önce 'dur' demeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ONLARIN SUÇU MÜSLÜMAN OLMAK
Budist çetelerin son saldırılarıyla bir defa daha katliamlar yaşayan, uzun yıllardır baskı ve zulüm altında olan Burma'daki Arakanlı Müslümanlar, şimdi de topluca sürgün ediliyor. Onların en önemli kaçış noktalarından biri olan Bangladeş ise, ülkede çok fazla Arakanlı mülteci olduğu gerekçesiyle onları ülkelerine geri gönderiyor. Resimde, ailesiyle birlikte zulümden tekne ile kaçan Arakanlı Müslüman bir baba, geri gönderilmemek için Bangladeş polisine yalvarıyor...


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...