Buça'daki katliamda kan donduran detay! Mermilerden küçük çiviler çıktı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 2 aydır devam ediyor. Ukrayna’nın Buça'da kasabasında yüzlerce sivilin öldürüldüğü katliam dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Buça’da yaşanan katliama ilişkin yeni bilgiler tüyler ürpertti. Adli tıp doktorları, sivillerin Rus topçuları tarafından ateşlenen mermilerden çıkan küçük çivilerle öldürüldüğünü açıkladı. Uzmanlar bu silahların, 1. Dünya Savaşı’nda yaygın olarak kullanıldığını ve miğferleri bile delebilecek güce sahip olduğunu söyledi.
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ediyor. Rus ordusunun Ukrayna’nın Buça şehrinde yaptığı katliam dünya gündeminde büyük tepki toplamıştı.
Rusya Buça ‘da yaşanan katliam suçlamalarını kabul etmemiş, görüntülerin montaj olduğunu ileri sürmüştü.
Kiev’in kuzeyindeki bölgelerde toplu mezarlarda bulunan cesetlerde yapılan otopsi yapan pataloglar ve adli tıp uzmanları, insanların kafalarına ve göğüslerine gömülü küçük metal çiviler bulduklarını söyledi.
The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Ukraynalı adli tıp doktoru Vladyslav Pirovskyi, “Erkeklerin ve kadınların vücutlarında çok ince, çivi benzeri nesneler bulduk. Vücutta bunları ilk bakışta görmek çok ince olduklarından çok zor. Bu tür cesetlerin çoğu Buça-Irpin bölgesinden geliyor” dedi.
Metal ok çivilerin resimlerini inceleyen bağımsız silah uzmanları, bunların 1. Dünya Savaşı sırasında yaygın olarak kullanılan anti-personel silah olan fléchette olduğunu doğruladı.
Küçük metal çiviler, tank veya sahada kullanılan silahların mermilerinde bulunuyor. Uzmanlar, her mermi kabunun azami olarak 8 bin fléchette içerdiğini söyledi.
MİĞFERLERİ DELEBİLECEK GÜÇTE
Fléchette’lerin kullanımı 1. Dünya Savaşı’na kadar uzanıyor. 1. Dünya Savaşı’nda beri piyadelere saldırmak için balistik silahlar olarak kullanıldı. O zamanlar yeni olan uçaklar tarafından atılan bu metal çiviler miğferleri delebiliyordu.
ABD'nin fléchette’lerin farklı bir versiyonunu Vietnam savaşında da kullandı.
Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, "Rusya'nın Buça'daki savaş kurallarını görmezden geldiğini anlamak için silah uzmanı olmanıza gerek yok Buça, sivillere karşı mayınların kullanıldığı bir Çeçen safarisine dönüştürüldü” dedi.
Rus kuvvetleri, işgalin başladığı tarih olan 24 Şubat’tan birkaç gün sonra Kiev'in 30 km kuzeybatısındaki Buça'yı ele geçirdi. Mart ayının sonunda kendilerine geri çekilme emri verildi ve sonraki günlerde katledildiği anlaşılan yüzlerce kişinin cesetlerinin bulunduğu toplu mezarlar ortaya çıktı.