Bu yıl 92 bin 500 Türk hacı oldu

- Güncelleme:
Bu yıl 92 bin 500 Türk hacı oldu
DÜNYA Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş mukaddes topraklarda görevli personel ile birlikte toplamda 92 bin 500 Türk vatandaşının hacı olduğunu bildirdi. Erbaş “Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti” dedi.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, mukaddes topraklarda görevli personel ile birlikte toplamda 92 bin 500 Türk vatandaşının hacı olduğunu bildirdi. Erbaş, Mekke’de Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İdare Merkezi’nde mukaddes topraklarda görevli basın mensuplarıyla bayramlaştı.

Bu yıl son hacı sayısı bakımından 20-30 yılın zirvesi olduğunu söyleyen Erbaş, “92 bin 500 vatandaşımızla Arafat vakfesini yaptık. Geçen yıl sayımız 37 bin 770 idi. Ondan önceki yıllarda hep 80 binlerin altındaydı” bilgisini verdi. İslam ülkelerinin hac bakanları ve din işleri başkanlarıyla iyi ilişkiler geliştirdiklerini belirten Erbaş, din eğitimi, din hizmeti, aile ve gençlik konularında ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Türk hacıların bayramdan sonra belli bir plan ve koordinasyon içinde yurda döneceğini açıklayan Erbaş, “Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu. Mukaddes topraklara gelen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgi veren Erbaş, “Bu sene 88 bin 430 vatandaşımız mukaddes topraklara geldi. 92 bini aşkın vatandaşımızla, görevlilerimizle birlikte Arafat’ta vakfe yaptık. Elhamdülillah vatandaşlarımız hac ibadetlerini yerine getirerek hacı oldular” bilgisini paylaştı.

DİYANET İŞLERİ'NE HACILARA EN FAZLA HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİ SUNMA ÖDÜLÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de bu yıl ilki düzenlenen “2023 Lebbeytüm Ödül Töreni”ne katıldı. Törene 100’ün üzerinde ülke katılırken, yarışmaya Hac ve Umre Bakanlığının belirlediği kriterleri sahip 30 ülke kabul edildi. Yarışmada, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hacılarına verdiği hizmet ve proje çeşitliliğine ilişkin yaptığı değerlendirme sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığını 30 ülke arasından, “Hacılarına En Fazla Hizmet Çeşitliliği Sunan Hac Organizasyonu” kategorisinde birincilikle ödüllendirdi. Başkan Erbaş’a ödülü, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Er Rabia verdi. 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KABRİNİ ZİYARET...

Mukaddes topraklardaki görevlerini tamamlayarak hacı olan yüz binlerce Müslüman, Kâbe’ye veda ettikden sonra mübarek yolculuktaki ikinci durakları olan Medine’ye gitmeye başladı. Hacıların gittiği yerlerin başında Muhammed aleyhisselemın kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi geliyor. Peygamber efendimizin kabri başında dua eden hacılar, namazlarını da burada kılıyorlar. Mukaddes topraklardan Türkiye’ye dönüşler, bugün Cidde’de de başlayacak, son kafile ise 24 Temmuz’da hareket edecek. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...