Bu uygulama tartışma konusu oldu... Aşı olana etiket

Düzenleyen:
Bu uygulama tartışma konusu oldu...  Aşı olana etiket

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de aşı olanlara “Ben aşı yaptırdım” yazılı etiket veriliyor. Bunun aşı için teşvik edici olacağı düşünülüyor.

Art arda geliştirilen aşılar, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı bir ümit olarak görüldü ama tartışmaları da beraberinde getirdi. Mecburi tutulmayacağı ifade ediliyor ama yapılan uygulamalarla insanlara aşı olmaktan başka çıkar yol bırakılmıyor. İş, aşı olmayanları “vatan haini” ilan edecek, İspanya’da da “fişleyerek” onları Avrupa Birliği’ne şikâyet edecek boyuta kadar vardı.

İngiltere de aşı yaptıranlara “Ben aşı oldum” yazılı bir etiket veriyor. İnsanlara sosyal medya hesaplarına da dijital etiket ekleme imkânı getirildi. İnsanları aşı olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye ayıran bu uygulama tepki çekse de yetkililer, bunun insanları aşı olmaya teşvik için faydalı olduğunu savunuyor. Dünya Sağlık Örgütü de “görünür” olmasının aşının normalleşmesine yol açacağını bildirdi.

Kimileri  ise bu durumun gönüllü fişleme anlamına geldiğini düşünüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...