Bu fotoğrafı çekmek yetenek ve ekipman işi

Düzenleyen:
Bu fotoğrafı çekmek yetenek ve ekipman işi
DÜNYA Haberleri

Amerikalı fotoğrafçı Andrew McCarthy, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ), Güneş ve Ay’ın önünden geçtiği sırada tüm detaylarıyla çarpıcı fotoğraflarını çekti. Dünya’dan 250 mil uzaktaki uzay istasyonu, 27 bin kilometre hızla her 90 dakikada bir yörüngede bir tur atıyor.

Amerikalı fotoğrafçı Andrew McCarthy, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ), Güneş ve Ay’ın önünden geçtiği sırada tüm detaylarıyla çarpıcı fotoğraflarını çekti.

Dünya’dan 250 mil uzaktaki uzay istasyonu, 27 bin kilometre hızla her 90 dakikada bir yörüngede bir tur atıyor. Fotoğraflar, farklı günlerde saniyeden az bir zamanda çekildi.

McCarthy, bunların, hayatındaki en zorlu çekimlerden biri olduğunu söyledi.

Fotoğrafları Instagram sayfasından paylaşan McCarthy, “Saniyeden az bir zamanda Güneş ve Uluslararası Uzay İstasyonu bahçemde bir hizada görünür. Bu fotoğraflar, planlama, zamanlama ve ekipmanın bir sonucudur” dedi.

Maharetli fotoğrafçı, fotoğraflar için kameralı iki teleskop kullandığını, birinin istasyondaki detaylar için beyaz ışık filtreli, diğerinin de yüzeydeki detaylar için solar teleskop olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...