Bu camide her cuma bir İspanyol Müslüman oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Pandemi sonrası İspanya'da İslamiyet'i tercih edenlerin sayısı arttı. Özellikle Granada şehrinde bulunan Ulu Cami'de son birkaç yıldır neredeyse her cuma günü bir İspanyol vatandaşı Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oluyor. Bölgede binlerce Müslüman yaşıyor.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Granada kentindeki Ulu Cami'ye son birkaç yıldır ilgi yoğun. Bölgede neredeyse her cuma günü bir İspanyol vatandaşı Müslüman oluyor.Bugünkü cuma namazının ardından da Jose Miguel adlı İspanyol, Kelime-i Şehadet getirerek İslamiyet'e geçti.

“PANDEMİ SONRASI İSLAM’A GEÇİŞ ARTTI”

İspanya İslam Toplumu Derneği ve Granada Ulu Cami Vakfı Başkanı Umar del Pozo, "Neredeyse her cuma camimizde bir İspanyol Müslüman oluyor. Özellikle pandemi sonrasında İslam'a geçen İspanyolların sayısında ciddi bir artış var. Bu bizi sevindiren ve gururlandıran bir durum" dedi.

Bu camide her cuma bir İspanyol Müslüman oluyor

3 BİN 600 İSPANYOL MÜSLÜMAN OLDU

Del Pozo "Granada'nın şehir ve ilçelerinde yaklaşık 36 bin Müslüman yaşıyor. Bunların 3 bin 700 kadarı İslam'a geçen İspanyollar ve onların üçüncü nesil çocukları" şeklinde konuştu.

Ayrıca İspanya'da ezan, minareden yüksek sesle sadece Granada'daki Ulu Cami'inde okunuyor. Granada'nın en çok turist çeken bölgesi olan, Orta Çağ'dan kalma Müslüman mahallesi Albacin'deki cami 2003 yılında inşa edildi.

“İSPANYA’DA 3 MİLYON MÜSLÜMAN VAR”

İspanya İslam Komisyonu Sekreteri Mohamed Ajana da mart ayında verdiği demeçte, ülkede yaşayan Müslüman nüfusun son 30 yılda 10 kat artarak 2,5 milyonu geçtiğini, resmi olmayan rakamlara göre bu sayının 3 milyonu bulduğunu söylemişti.

İspanya’da çoğunlukla Fas, Pakistan, Bangladeş, Senegal ve Cezayir kökenli Müslümanlar yaşıyor. Müslüman nüfus daha çok Katalonya, Valensiya, Endülüs ve Madrid gibi endüstrisi gelişmiş bölgelerde ikamet ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...