Brüksel’i kana bulayan terör saldırısında yeni gelişme: Saldırgan vurularak yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Dün akşam Brüksel’de Belçika-İsveç maçı oynanırken kentin bir meydanında rastgele etrafa ateş açarak iki İsveçliyi öldüren saldırgan vurularak yakalandı. Ağır yaralanan saldırgan hastane öldü. Öte yandan basına yansıyan bilgelere göre, saldırganın ABD’de önceki gün Müslüman olduğu için öldürülen 6 yaşındaki çocuğun intikamını almak istediğini söylediği belirtildi.

Avrupa dün yeni bir terör saldırısıyla sarsıldı. Brüksel'de yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden'in ulusal radyo kanallarından Radyo 1'de yaptığı açıklamaya göre, zanlı, sabah saatlerinde vurularak yakalandı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırganın hastanede öldüğü açıklandı.

Basında yer alan bilgilere göre, zanlı, Verboekhoven Meydanı civarında bir kafede görüldü ve kullandığı silahla yakalandı.

Brüksel’i kana bulayan terör saldırısında yeni gelişme: Saldırgan vurularak yakalandı

SALDIRGAN TUNUS KÖKENLİ DAEŞ'Lİ

Basına yansıyan bilgelere göre saldırgan olaydan sonra, bir video çekti. DAEŞ üyesi olduğunu itiraf etti. 

Saldırganın Tunus kökenliği olduğu ve 2019 yılında İtalya üzerinden Belçika'ya gelerek siyasi sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Belçika Federal Savcısı, olayın İsrail-Hamas arasındaki çatışmayla bağlantısının olmadığını aktardı.

Ancak İsveç'te Kur-an'ı Kerim'e yönelik eylemlerin saldırının nedeni olabileceği üzerinde duruluyor.

ÖLDÜRÜLEN MÜSLÜMAN ÇOCUĞUN İNTİKAMINI ALMAK İSTEMİŞ

Saldırı sırasında bağıran Tunuslunun, ABD’de önceki gün Müslüman olduğu için öldürülen 6 yaşındaki Wadea Al-Fayoume’nin intikamını almak istediğini söylediği belirtildi.

Brüksel’i kana bulayan terör saldırısında yeni gelişme: Saldırgan vurularak yakalandı

NE OLMUŞTU?

Dün akşam kent merkezinde EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımları arasındaki müsabakanın oynandığı stadyuma 5 kilometre mesafede bir kişi rastgele ateş açarak 2 İsveçliyi öldürmüştü.

Saldırıdan sonra ilan edilen en yüksek seviyeli kod uyarınca tüm güvenlik güçlerinin teyakkuz hali sürerken, İsveçli diplomatlar başta olmak üzere potansiyel tehdit altındaki kişilere yönelik gözetim artırıldı.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ ORTAK"

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajında, olayları Federal Kriz Merkezinden takip ettiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olma çağrısı yaptı.

İsveçli mevkidaşına başsağlığı dilediğini bildiren de Croo, “Terörle mücadelemiz ortak” ifadesini kullandı.

İSVEÇ’TEN AÇIKLAMA

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer “Bu gece Brüksel'den korkunç bir haber aldık. Hükümet ofisi ve ilgili yetkililer, olup bitenler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi. Bakan, İsveç hükümetinin Belçika hükümetiyle doğrudan temas halinde olduğunu da sözlerine ekledi.

MACRON’DAN TEPKİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Brüksel bir kez daha İslamcı terör saldırısına maruz kaldı” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Teröre karşı birlikteyiz” mesajını paylaştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...