Brüksel'de ölü sayısı 34'e yükseldi

Düzenleyen:
Brüksel'de ölü sayısı 34'e yükseldi

DÜNYA Haberleri

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanındaki patlamalarda 14 ve Brüksel metrosundaki patlamada ise 20 kişi olmak üzere toplam ölü sayısı 34'e yükseldi. Patlamalarda 136 kişi de yaralandı.

Brüksel savcısından gelen resmi açıklamaya göre havalimanındaki saldırılardan birinin intihar saldırısı olduğu kesinleşti. Belçika medyası patlamaların intihar saldırısı olduğunu ve patlamalardan önce havalimanında silah sesleri ve Arapça bağırışmalar duyulduğunu belirtmişti. Ayrıca havaalanında Kalaşnikof marka bir tüfek bulunduğu açıklandı.

Belçika Başbakanı Charles Michel ise yaptığı ilk açıklamada "Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonu saldırılarının Salah Abdeslam'ın yakalanmasına karşılık gerçekleştirilen intikam saldırıların olabileceğinden şüpheleniliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...