Brezilya lideri eylemcilere söz verdi

/ Kaynak: CHA
Brezilya lideri eylemcilere söz verdi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff televizyon üzerinden halka seslendiği konuşmada rüşvetle savaşmak için daha çok çalışacaklarına söz verdi.

Ülke çapında gerçekleşen protestolar ve şiddet olayları nedeniyle güç durumda olan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff televizyon üzerinden halka seslendiği konuşmada rüşvetle savaşmak için daha çok çalışacaklarına söz verdi. nbsp;Bir milyondan fazla kişinin daha iyi yaşam koşulları, ucuz ulaşım, eğitim ve sağlıkta daha fazla yatırım amacıyla gerçekleştirdiği yürüyüşün ertesi günü halkına konuşan başkan, "Brezilya'da pek çok işi daha iyi yapabiliriz." dedi. nbsp;"İnsanların eleştiri hakkı var." diyen Rousseff, bu hakkı kuvvetli bir biçimde savunacağını belirtti. nbsp;Barışçı göstericilerin liderleri, işçiler ve kanaat önderleri ile görüşme sözü veren ve birlik çağrısı yapan Rousseff, "Tüm Brezilya'nın başkanıyım. Protestoları destekleyen, desteklemeyen herkesin." ifadelerini kullandı. nbsp;Hükümetin büyük spor müsabakalarına sponsorluktan ziyade kamu harcamalarına daha çok para yatırması gerektiğini düşünenlere de hitap eden Dilma Rousseff, futbol ve sporun barış ve barışçıl bir şekilde bir arada yaşamanın sembolü olduğunu savundu. nbsp;Devlet başkanı bununla birlikte dış işleri bakanlığı ve devlet binaları da dahil pek çok şehirde yaşanan yağma ve şiddet içeren protestoları kabul etmeyeceğini bildirdi. Dilma Rousseff, "Hükümetim kamu kurumlarına saldıran ve ülkeyi kaosa sürükleyenlere destek olmayacaktır." diye konuştu.
Dün ayrıca Rio de Janeiro'da toplanan 300 bin kişilik gösterici topluluğu rüşvete karışan ülke yöneticilerini protesto etti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...