Brad Pitt'in yaptırdığı evler çürüdü: 20 milyon dolarlık tazminat

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Brad Pitt'in yaptırdığı evler çürüdü: 20 milyon dolarlık tazminat

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Dünyanın en ünlü aktörlerinden Brad Pitt, vakfı aracılığıyla Katrina Kasırgası'nın ardından inşa ettirdiği afet yardım evleri çürümüye başlamıştı. Evlerin sahipleri yasal bir anlaşmaya varılmasının ardından sevinç gözyaşlarına boğuldu.

ABD’de yüzlerce kişinin evsiz kalmasına yol açan Katrina Kasırgası sonrasında ünlü oyuncu Brad Pitt bir kampanya başlatmış ve fırtınanın merkez üssünde çok sayıda çevresel açıdan sürdürülebilir ev inşa etmeyi ve ardından bunları sel mağdurlarına maliyetinin altında satmayı vaat etmişti. 

‘Sürdürülebilir (çevreci)’ ve sele dayanıklı olarak tanımlanan 109 ev tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Ancak inşa edilen evler Pitt'in 2006'da verdiği sözlerin çok gerisinde kaldı; küf, elektrik yangınları ve kirli sularla harap olmaya başladı. 2018 yılında ev sahipleri Pitt’in vakfına karşı bir dava açarak evlerin vaat edildiği gibi olmadığını ileri sürdü. Yıllar sonra inşaat şirketi, ev sahiplerine 20 milyon doların üzerinde tazminat ödemeyi kabul etti. Pitt ise söz konusu başarısızlığın sorumluluğunu uzun süredir reddediyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...