Boston Maratonu kana bulandı

Boston Maratonu kana bulandı

DÜNYA Haberleri

Dünya'nın en eski maraton koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu, kana bulandı. Koşu'nun finişinde meydana gelen patlamada ilk açıklamalara göre 3 ölü, 17'si ağır olmak üzere toplam 135 kişi yaralandı. Bu arada yarışmaya katılan 2 Türk vatandaşının isimlerine Türkiye Gazetesi ulaştı. Boston 2013 resmi sitesinde her iki vatandaşımızın sağlık durumları iyi. Her iki yarışmacının da saldırıdan önce bitiş çizgisini geçtiği açıklandı.

ABD'nin Massachusetts Eyaletine bağlı Boston şehrindeki maratonun bitiş çizgisine yakın bir bölümünde meydana gelen iki adet patlamada 3 ölü, 17'si ağır olmak üzere toplam 135 kişi yaralandı.

Boston polis yetkilileri patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği 135 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

MARATON'DA İKİ TÜRK YARIŞMACI VAR
Boston 2013 yarışmasında bu yıl iki Türk yarışmacının olduğu ortaya çıktı. Rasim Musal ve Sadık Tokgöz adlı yarışmacıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Boston 2013 resmi sitesinde her iki vatandaşımızın sağlık durumları iyi. Her iki yarışmacının da saldırıdan önce bitiş çizgisini geçtiği açıklandı.

##tgvideo##

BİR BOMBA DA KÜTÜPHANEDE BULUNDU

Terörist saldırının hemen ardından Boston Polisi alarma geçti. Saldırı bölgesinde yapılan aramada iki bomba patlamadan etkisiz hale getirildi. Boşaltılan alanda meydana gelen üçüncü patlamanın nedeni açıklanmadı. Maraton'un bitiş çizgisi yakınlarında bulunan bir kütüphanede patlamaya hazır 4. bomba bulundu..

OBAMA: NE GEREKİYORSA YAPILSIN

Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri Obama'nın patlamadan haberdar olduğunu bölgedeki yetkililere olaya müdahale ve patlamanın sebebinin araştırılması konusunda gerekli tüm yardımın yapılması direktifi verdiğini söyledi.

SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Boston'da meydana gelen terör saldırısının ardından basın toplantısı düzenleyen Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu. Davis, patlamalar öncesinde böyle bir şey yaşanabileceğine dair ellerinde hiç istihbarat olmadığını belirterek, yerel polisin bütün kurumlarla ve federal hükümetle işbirliği içinde çalıştığını ifade etti.
"Massachussets eyaletinin ve federal hükümetin tüm kaynakları ya kullanılıyor ya da kullanılmak üzere yola çıkmış durumda" diyen Davis, maratonun gerçekleştiği güzergahta yol kenarına bırakılan her şeye şüpheli düzenek muamelesi yapıldığını söyledi.

Vatandaşlara evlerinden ve kaldıkları yerlerden ayrılmama uyarısı yapan Davis, "Kalabalık yerlerde bulunmayın" dedi.

Massachusetts Valisi Deval Patrick de FBI ile beraber hareket ettiklerini söyledi.

Olay sonrası iki farklı acil telefon hattı kuruldu. Olay ile ilgili bir şey gören ya da herhangi bir bilgi alan olursa bir hat, yakınları ve yaralılar hakkında bilgi almak isteyenler içinde farklı bir hat oluşturuldu.

NEW YORK'TA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Boston Maratonu'nda yaşanan patlamaların ardından New York'ta güvenlik önlemleri artırıldı. NY polis departmanı yetkilisi Paul Browne tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle Manhattan'ın simge mekanları ve ünlü otellerin koruma seviyesi yükseltildi. Şehirde güvenliği sağlayan helikopterlerin sayısı artırıldı. New York Times Meydan'ında bulunan çok sayıda vatandaş olayı TV ekranlarından takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...