Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde adalet katliamı!

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde adalet katliamı!

DÜNYA Haberleri

Boşnak mülteci aleyhinde 7 yıl evini işgal eden Bosnalı Sırp aileye tazminat ödeme kararı verildi.

Bosna savaşı sırasında bugün Bosna Sırp Cumhuriyeti Entitesi sınırları içerisinde kalan evini terketmek zorunda kalan 72 yaşındaki Muniza Opraşiç, yıllar sonra Vişegrad yakınlarındaki köyüne döndüğünde büyük bir şok yaşadı.
Evi savaş sonrasında Bosnalı Sırp bir aile tarafından işgal edilmişti. 2003 yılına kadar Muniza Opraşiç'in evinde yaşayan Sırp aile, evi boşalttıktan sonra hukuksuz bir şekilde işgal ettikleri evi tadilattan geçirmiş olduklarını ifade ederek Opraşiç'ten tazminat talep etti.
Davaya bakan Doğu Saraybosna Bölge Mahkemesi de bir adalet skandalına imza atarak Boşnak mülteciyi evini işgal eden Sırp aileye 10 bin Avro tazminat ödemeye mahkum etti.
Balkan Araştırmacı Habercilik Şebekesi (BIRN) tarafından yayınlanan habere göre mahkemenin böyle bir hükme nasıl vardığını anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Opraşiç, "Orası benim evimdi. Neden en başından oraya yerleştiler ki? 7 - 8 yıl boyunca orada yaşadılar şimdi de kendilerine ödeme yapmamı talep ediyorlar. Bu çok berbat bir durum ve geri dönenlerin Sırp Cumhuriyeti'nde neler yaşadıklarını gösteriyor" diye konuştu.
Emekli maaşının 160 Avro olduğunu ve maaşının yarısını elinden almak istediklerini söyleyen Opraşiç, "Bunu karşılayabilmem mümkün değil. İlaçlarım ve faturalarımı karşılayabilmek için bu paraya ihtiyacım var" dedi.
KAYNAK: ZAMBAK.BA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...