Bosna Hersek'te "savaş suçlularına" yönelik operasyon

/ Kaynak: AA
Bosna Hersek'te "savaş suçlularına" yönelik operasyon

DÜNYA Haberleri  / AA

Operasyonla bağlantılı olarak Priyedor şehrindeki bazı adreslerde de incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

Operasyonda, "savaş döneminde Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) mensubu olarak Sanski Most ve civarında, Boşnak sivillere yönelik katliam, tecavüz, işkence gibi savaş suçlarına iştirak ettikleri" şüphesiyle dört kişi göz altına alındı.
Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı özel birlikler tarafından düzenlenen operasyonda, Bosna'daki savaşta (1992-1995) "savaş suçu" işledikleri şüphesiyle dört kişi göz altına alındı.
Bosna Hersek Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Savcılık bünyesindeki Savaş Suçları Dairesi'nin talimatı ile yapılan operasyonda, "sivil halka yönelik savaş suçu" işledikleri şüphesiyle Goran Mrca (1973), Milorad Mrca (1970), Ranko Mrca (1963) ve Mile Kokot (1947) isimli vatandaşların göz altına alındıkları bildirildi.
Açıklamada, göz altına alınanların, savaş döneminde Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) mensubu olarak Sanski Most ve civarında, Boşnak sivillere yönelik katliam, tecavüz, işkence gibi savaş suçlarına iştirak ettikleri şüphesiyle göz altına alındıkları ifade edildi.
Operasyonla bağlantılı olarak Priyedor şehrindeki bazı adreslerde de incelemelerin sürdüğü kaydedildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...