Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Schmid: Ülkemizde savaş çıkmaz

Düzenleyen:
Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Schmid: Ülkemizde savaş çıkmaz

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Ukrayna'daki savaşın kendi topraklarına sıçramayacağını savundu. Schmidt "Biz savaşı iyi biliriz. Kimse tedirgin olmasın" dedi.

Bütün dünya Rusya-Ukrayna savaşını yakından takip ediyor. Herkes bu savaşın başka ülkelere de sıçrayıp sıçramacığını merak ediyor.

Kendi ülkeleri adına açıklama yapan Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt "Ukrayna’da yaşananların halk arasında tedirginliğe yol açıyor olmasını anlıyorum. Ancak Batı Balkanlar ve Bosna Hersek’te insanların korkmalarına sebep olacak bir gösterge yok. Bosna’da savaş çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

"BOSNALILAR SAVAŞIN NE DEMEK OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR"

Schmidt “Burası bir önceki neslin savaşı gördüğü bir ülke. Herkes savaşın ne anlama geldiğini iyi biliyor. Şu an tedirgin olacak bir durum yok. Her türlü savaşa karşıyım. Bütün savaşlar engellenmelidir. Bosna'da göreve başladığım ilk günden beri bunu söylüyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...