Boş bırakılan koltuk tepkilere neden olmuştu… AB 18 ay sonra Müslüman karşıtı nefret ve ayrımcılıkla mücadele koordinatörü atadı

- Güncelleme:
Boş bırakılan koltuk tepkilere neden olmuştu… AB 18 ay sonra Müslüman karşıtı nefret ve ayrımcılıkla mücadele koordinatörü atadı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) 1 yılı aşkın süredir boş bırakılan olan Müslüman karşıtı nefret ve ayrımcılıkla mücadele koordinatörlüğüne Marion Lalisse’yi atadı. Müslüman karşıtlığının arttığı bir dönemde 18 aydır boş bırakılan koltuk tepkilere neden olmuştu.

Avrupa Komisyonu, 18 aydır boş kalan Müslüman karşıtı nefretle mücadele koordinatörlüğüne yeni bir isim atadı. Koordinatörlüğün başına Marion Lalisse geldi. AB’de bu alanda çalışan kuruluşlar için ana irtibat noktası olan Müslüman karşıtı nefretle mücadele koordinatörlüğünde, Müslüman karşıtı nefret alanında politika müdahalelerini güçlendirmek üzere Üye Devletler, Avrupa kurumları, sivil toplum ve akademi ile çalışılacak.

YENİ KOORDİNATÖR MARİON LALİSSE OLDU

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı başta olmak üzere farklı görevlerde bulunan Lalisse, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, göreve atanmasından gurur duyduğunu belirterek, "Ortak çaba ve kararlılığımızı gerektiren önemli bir konu." ifadesini kullandı. Daha önce AB'nin Yemen, Fas, Gana, Moritanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki diplomatik misyonlarında görev alan Fransız Koordinatör Lalisse, Arapça biliyor.

AB POZİSYONU BOŞ BIRAKTIĞI İÇİN ELEŞTİRİLİYORDU

Açıklamada AB Komisyonunun eşitlikten sorumlu üyesi Helena Dalli de eğitim, istihdam ve sosyal politika dahil hayatın her alanında Müslüman karşıtlığıyla mücadele edilmesi, bu alandaki tüm vakalar hakkında veri toplanması gerektiğini kaydetti. Öte yandan AB, Avrupa'da Müslüman karşıtlığının arttığı bir dönemde bu pozisyonu boş bıraktığı için eleştiriliyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...