'Bombalara alıştık artık'

Düzenleyen:
'Bombalara alıştık artık'

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Suriye sınırındaki yerleşim yerleri için bombalar artık hayatın bir gerçeği.

Bünyamin Çelik KİLİS

Patlamalara o kadar alışmışlar ki, herhangi bir çatışma yaşanmaması onları şaşırtıyor. Geçen hafta sonu bölgeye giderek yerinde durum tespiti yaptım. Elbeyli ilçesine Ardıçlı köyü sakinleriyle burunlarının dibinde yaşananları konuştum. “Köyün ağası” Fahri Kara, çok ilginç bilgiler verdi. Gelin neler yaşandığını onun ağzından dinleyelim...
“Sınırımızdakiler hep Türkmen köyleri. Hiç Arap ya da Kürt yok. Savaş çıkınca Kilis’teki evlerimize gittik. Sonra buraları Özgür Suriye Ordusu DAEŞ’ten geri alınca tekrar döndük. DAEŞ’le muhalifler halen sürekli çatışma halinde. Sık sık karşılıklı havan atarak birbirlerini yokluyorlar. Yani “biz buradayız” demek istiyorlar. Önceden sık sık hava saldırısı olurdu. O da bitti son zamanlarda. Ama patlama sesi hiç eksik olmuyor. Geçen cuma gecesi sabaha kadar bizimkiler PYD mevzilerini vurdu mesela. PYD ne kadar kaşınırsa obüsler de o kadar kaşıyor. Her an bir saldırı olabiliyor. Artık bizim için rutinleşti. İlk başta korkuyorduk. Şimdi olmadığı gün diyoruz ki ‘Allah Allah, bugün neden savaşmadılar!..’ Ama bize bir top geldiğinde devletimiz bin top atıyor. Bu köye, şimdiye kadar 10-15 tane top düştü. Devletimiz obüs atışlarıyla karşı tarafı yerle bir etti. 
ÇATIŞMA MANZARALI MANGAL KEYFİ
Devletimiz çok güçlü, o yüzden korkumuz yok. Gece buraya bütün arkadaşlarımızla gelip mangalımızı yapıyoruz, onlar çatışıyor. Biz Türkiyeyiz abi, neyden korkacağız? Bu kadar basit. 
(Röportaj sırasında obüs sesi duyduk. Fahri ağa gülerek şöyle dedi: Duydunuz obüsümüz gönderdi, vatana millete hayırlı uğurlu olsun...)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...