Bolşevik İhtilali esnasında kaçırılmışlardı: Rus İmparatorluğu'na ait mücevherler rekor fiyata satıldı

Düzenleyen:
Bolşevik İhtilali esnasında kaçırılmışlardı: Rus İmparatorluğu'na ait mücevherler rekor fiyata satıldı

DÜNYA Haberleri

Bolşevik İhtilali’nde Rusya'dan kaçırılan ve o dönemki imparatorun teyzesi olan Büyük Düşes Maria Pavlovna’ya ait mücevherler, müzayedede 879.000 dolara satıldı.

Rusya’da 1917'deki Bolşevik İhtilali sonrasında son Rus İmparatoru 2. Nikolay kurşuna dizilirken hanedan mensupları sürgüne gönderilmişti. İmparatorun “St Petersburg Kraliçesi” lakabıyla anılan teyzesi Büyük Düşes Maria Pavlovna’nın 244 parça mücevheri de İngiliz antikacı arkadaşı Albert Henry Stopford tarafından gazetelere sarılarak Londra’ya kaçırılmıştı. 

CENEVREDE DÜZENLENEN MÜZAYEDE DE SATILDI
Bu mücevherlerden safir ve elmas broş ve buna uygun kulak klipsleri de dahil bir kısmı, Sotheby's müzayede evi tarafından İsviçre’nin başkenti Cenevre'de düzenlenen müzayedede 879.000 dolara satıldı. Sürgünde Paris’e yerleşen Pavlovna bir daha mücevherlerine kavuşamamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...