Bolivya'yı sel vurdu: 8 kişi öldü

Düzenleyen:
Bolivya'yı sel vurdu: 8 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Bolivya'da şiddetli yağışlar sonrası sel felaketi yaşandı. Söz konusu felaket sonrası 8 kişi hayatını kaybetti.

Güney Amerika ülkesi Bolivya aşırı yağışlar sonrası zor günler geçiriyor. Söz konusu yağışların seli beraberinde getirmesi üzerine bazı bölgelerde yollarda büyük hasar meydana gelirken, 8 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.


KÖPRÜ YIKILDI
 Mairana şehrindeki nehrin suları şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu 1 köprü yıkıldı. Yerel yetkililere göre inşaat aşamasında olan köprünün büyük bir kısmı yok oldu. Bolivya Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Juan Carlos Calvimontes yaptığı açıklamada, La Paz, Cochabamba, Chuquisaca ve Potosi eyaletlerinde 26 yerleşim yerinde etkili olan sel ve toprak kaymaları nedeniyle 8 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi. Sel ve fırtına 351 evde hasara yol açarken, 4 bin 612 kişi evlerinden tahliye edildi.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Alberto Arce felaketten zarar gören vatandaşlara maddi destek verileceğini duyururken, selden etkilenen bölgelerde kurtarma ve acil yardım çalışmalarına devam ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...