'Bölgede barış için önce Filistin davası çözülmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Bölgede barış için önce Filistin davası çözülmeli'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin Devet Başkanı Abbas, "Dünyaya sesleniyoruz. Eğer bölgede barışın hakim olmasını ve terörün sonlanmasını istiyorsanız ilk olarak Filistin davasını çözmelisiniz" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Beytüllahim'de düzenlenen basın toplantısında, "Filistin davası bölgedeki en eski davadır. Neden hala çözülmedi? Neden Filistin davasının çözümü ve bağımsız bir devlet kurulması için bir komisyon kurulmadı? İran, Suriye ve Libya için komisyon kuruldu" dedi. 

Filistin davasının çözümü için genişletilmiş bir komisyon kurulmasını veya konferans düzenlenmesini talep eden Abbas, "Dünyaya sesleniyoruz. Eğer bölgede barışın hakim olmasını ve terörün sonlanmasını istiyorsanız ilk olarak Filistin davasını çözmelisiniz. Çözülmeden barış da güven de olmaz" diye konuştu.

İsrail tarafından son dönemde Filistin yönetiminin çökmesi olasılığına karşı yapılan görüşmelere işaret eden Abbas, şunları kaydetti:

"Filistin yönetimi yıkılmayacak. Son günlerde Filistin yönetiminin feshedileceği veya yıkılacağı yönünde sözler tekrarlanıyor. Filistin yönetimi vazgeçmeyeceğimiz bir başarıdır. Filistin yönetiminin ardından bağımsız Filistin Devleti kurulacak."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...