Boko Haram'a operasyon!

/ Kaynak: AA
Boko Haram'a operasyon!

DÜNYA Haberleri  / AA

Güvenlik güçlerinin Katsina eyaletinde düzenlediği operasyonda 2 Boko Haram militanı öldü

Nijerya'nın Katsina eyaletinde güvenlik güçlerince Boko Haram militanlarına yönelik düzenlenen operasyonunda 2 militan öldü.

Nijerya ordusundan Albay Alhassan Gerema, Katsina'da basına yaptığı açıklamada, "Operasyonda çıkan çatışmada, terörist olduğundan şüphelenilen 2 kişi öldü, 1 kişi canlı olarak ele geçirildi" dedi. Gerema, çatışmanın, gelen istihbaratı değerlendiren güvenlik güçlerinin Filin-polo Kışlası bölgesindeki bir eve yaptıkları baskın sırasında çıktığını belirtti.

AA muhabirine bilgi veren Umar Talat adlı bölge sakini de operasyonun güvenlik kurumlarına yapılan şikayetlerin ardından düzenlendiğini söyledi. Talat , "Operasyonlar, güvenlik kurumları için yaptığmız bir çok gözlemin ardından düzenlendi. Bu teröristler kuzeydoğudan buraya taşınıyor" dedi.

Katsina'da çıkan Daily Trust gazetesinde daha önce yayımlanan bir yazıda da Boko Haram militanlarının başta Bauchi ve Taraba eyaletleri olmak üzere ülkenin kuzeybatısı ve kuzeydoğusundaki bazı kesimlerine taşındığı bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...