Boko Haram 4 ay içinde 381 kişiyi öldürdü

Düzenleyen:
Boko Haram 4 ay içinde 381 kişiyi öldürdü

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Af Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre, DEAŞ’a bağlı olan Boko Haram terör örgütünün Nisan’dan bu yana Nijerya ve Kamerun’da 381 kişiyi öldürdüğünü duyurdu. Ayrıca genç kadınların ve çocukların, sivilleri hedef almaya zorlandığı belirtildi.

2009’dan bu yana 20 bin kişinin ölümüne neden olan Boko Haram terör örgütüyle ilgili yeni açıklama, Uluslararası Af Örgütü’nden geldi. Rapora göre, DEAŞ’a biat eden ve Batı Afrika’da faaliyet gösteren terör örgütü, Nisan’dan bu yana Nijerya ve Kamerun’da 381 kişiyi öldürdü. Terör örgütü, Nisan'dan önceki 5 ayda bu sayının yarısı kadar insanın ölümüne neden olmuştu.

Salı günü yapılan açıklamada, örgütün genç kadınları ve çocukları, sivillerin yoğun olarak bulunduğu kalabalık yerlerde intihar saldırısı düzenlemeye zorladığı ifade edildi.

İsmi “Yabancı dilde eğitim haramdır” anlamına gelen örgüt, Batı Afrika’da faaliyet gösteriyor. 2009’dan bu yana etkinliği artan örgütle savaşta en az 20 bin kişi öldü, 2,6 milyon kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...