BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Ahmed: Taraflar tarihi bir sorumluluk taşıyor

Düzenleyen:
BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Ahmed: Taraflar tarihi bir sorumluluk taşıyor

DÜNYA Haberleri

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Yemen'de tarafların tarihi bir sorumluluk taşıdığını belirterek, "Yemen halkını şiddete mi terk edeceksiniz yoksa vicdanlarınızı uyandırmayı mı seçeceksiniz?" dedi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed,  ülkede 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik 6 ay aradan sonra İsviçre'nin Biel kenti yakınlarda Macolin köyünde başlayan Yemen görüşmelerinde yaptığı açılış konuşmasında, tarafların ateşkes sağlanması yönünde verdikleri kararla önemli bir adım attıklarını söyledi.

Krizin tarafları arasındaki görüşmelerin savaş mağduru Yemenlilerin tek umut ışığı olduğunu ve bu ışığın söndürülmemesi gerektiğini vurgulayan Ahmed, "Önünüzde tarihi bir sorumluluk var, Yemen halkını şiddete, katliama mı terk edeceksiniz yoksa insani ve vatansever vicdanlarınızı uyandırmayı mı seçeceksiniz?" dedi. 

Görüşmelerin başarısız olması durumunda Yemen'in felakete sürükleneceğini ve bu durumun maddi sonuçlar da doğuracağını belirten Ahmed, çözüme dahil olmak istemeyen tarafın ülkedeki krizi daha da kötüleştireceğine işaret etti. 

Yemen'deki hükümet güçleri ve Ensarullah Hareketi (Husiler) görüşmelere 12 kişilik heyetlerle katılıyor. Görüşmeler, tarafların müzakerelere ön şartsız katılmaları ve ilk defa aynı masada yer almayı kabul etmeleri açısından önem taşıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...