BM'den Irak için yeni atama

BM'den Irak için yeni atama

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hollandalı Jeanine Hennis-Plasschaert'i Irak Özel Temsilcisi ve BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı olarak atadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Guterres, Hollandalı Hennis-Plasschaert'i Irak Özel Temsilcisi ve UNAMI Başkanı görevine getirdi. Plasschaert, görevi Slovakyalı Jan Kubis'den devralacak. 20 yıllık siyasi ve diplomatik kariyere sahip olan Plasschaert, üst düzey hükümet ve parlamento görevlerinde bulundu. Plasschaert, 2012-2017 yıllarında Hollanda'nın ilk kadın savunma bakanı oldu.

Plasschaert, geçen yıl Mali'de iki Hollanda askerinin ölümünde sorumluluğu üzerine alarak görevinden istifa etmişti. Jeanine Hennis-Plasschaert, Brüksel, Riga ve Amsterdam'da Avrupa Parlamentosu için görev yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...