BM'den Güvenlik konseyi'ne eylem çağrısı

BM'den Güvenlik konseyi'ne eylem çağrısı

DÜNYA Haberleri

Ban'dan BM Güvenlik Konseyi'ne şiddetin sona erdirilmesi için ''ortak eylem'' çağrısı

nbsp;

BM Genel Sekreteri Ban ki-mun, BM Güvenlik Konseyi'ne, Suriye'deki şiddetin sona erdirilmesi için ''ortak eylem'' kararı alması çağrısında bulundu.

Ban, Associated Press ajansının ele geçirdiği, Konsey'e sunduğu mektupta, Suriye Hükümeti'ni, Hama kenti yakınındaki Tireymse köyüne ağır silahlarla saldırarak, BM kararlarını ihlal etmekle suçlayarak, Tireymse'de ''şiddetin acımasızca tırmanmasını'' kınadı.

Ban, mektubunda, BM Güvenlik Konseyi'nden, şiddeti durdurmak için ''ortak eylem'' kararı alması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri, konseye ayrıca, AB ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın, Suriye Hükümeti'ni 6 maddelik barış planına uymamakla suçlayan mektubunu gönderdi.

Annan'ın mektubunda, konseyin kararlarının uygulanmasında ısrarlı olmasının ve ''itaatsizliğin sonuçları olacağı mesajını göndermesinin'' şu anda daha acil ve mecburi olduğunu dile getirdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...