BM’den ‘Gazze’de 4 saat ara’ kararına eleştiri: Güvenli bölge netleştirilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM’den ‘Gazze’de 4 saat ara’ kararına eleştiri: Güvenli bölge netleştirilmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail’in Gazze Şeridi’nde saldırılara 4 saat ara verilmesi kararını değerlendirdi. İnsani amaçlarla verilecek araların BM ile koordine edilmesi gerektiğini belirten Dujarric, güvenli bölgenin belirsizliğine dikkat çekti.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Beyaz Saray'ın İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğine ilişkin duyurusunun sorulması üzerine açıklama yaptı.

"Biz de biraz önce haberleri gördük. İnsani amaçla Gazze'de çatışmaya verilecek aralar BM ile koordine edilmeli. Özellikle zaman ve yer konusu" diyen Dujarric, bu insani araların gerçekten etkili olması için tüm tarafların da onay vermiş olması gerektiğini vurguladı.

Dujarric, BM'nin insani yardımları ulaştıran kurum olduğu için söz konusu kararların koordine edilmesi gerektiğinin altını çizerek, kendilerinin de daha fazla bilgi toplamaya çalıştığına işaret etti.

“GAZZE’NİN BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYULMALI”

Güvenli bölgelerle ilgili bir soruyu cevaplayan Dujarric, "Bunun tam ne anlama geldiğinin netleştirilmesi lazım" diyerek güvenli bölge kararını çatışmaya dahil olanlardan tek tarafın alamayacağını, yoksa bunun hem sivilleri hem de insani yardım çalışanları için risk teşkil edeceğini söyledi.

Dujarric, "Gazze'de ateşkes hangi bölgeyi kapsamalı diye sorulduğunda siz, 'Gazze'nin bütünlüğüne saygı duyulmalı' demiştiniz. Beyaz Saray'ın açıklaması sadece kuzeyi kapsıyor, buna tepkiniz nedir?" sorusunu da cevapladı. Görüşlerinin bir günde değişmediğini kaydeden Dujarric, "Gazze'nin bütünlüğüne saygı duyulmalı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...