BM'den Fransa'ya uyarı: Derin ırkçılık ciddi şekilde ele alınmalı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM), Fransa'da geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki gencin ölümüne neden olaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Fransa'nın, kolluk kuvvetlerindeki derin ırkçılık ve ayrımcılık sorunlarını ciddi şekilde ele almasının zamanıdır" ifadesi kullanıldı.

Fransa'da 27 Haziran'da gerçekleşen olayda, 17 yaşındaki bir genç, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Gencin ölümünün ardından düzenlenen gösterilerde karakol ve okulların da bulunduğu yüzlerce kamu binası ve aracı ateşe verildi, olaylarda 800'den fazla kişi gözaltına alındı.

ÇOCUKLAR DA OLAYLARA KARIŞTI

Ülkede sokağa çıkanların çoğunlukla 14-18 yaşındaki gençlerden oluştuğu, 12-14 yaş aralığındaki bazı çocukların da olaylara karıştığı ifade edildi. Fransa sokaklarındaki kaos büyümeye devam ederken, Birleşmiş Milletler'den de konuya dair açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM), Nael M. isimli 17 yaşındaki sürücünün Fransa'da polis kurşunuyla öldürülmesi olayına ilişkin, "Fransa'nın, kolluk kuvvetlerindeki derin ırkçılık ve ayrımcılık sorunlarını ciddi şekilde ele almasının zamanıdır" açıklamasını yaptı.

BM, Nael M.'nin ölümünün ardından düzenlenen protestolarda orantısız güç kullanımına ilişkin tüm iddiaların ise hızla soruşturulması gerektiğine dikkat çekti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...