BM’den çarpıcı Kuzey Kore raporu! Silah programını çaldığı kripto paralarla finanse ediyor

Düzenleyen:
BM’den çarpıcı Kuzey Kore raporu! Silah programını çaldığı kripto paralarla finanse ediyor

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore hakkında ilginç iddia. Basına sızdırılan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, Kuzey Kore siber saldırılar ile milyonlarca dolar değerinde kripto parayı çaldı. Çalınan kripto paralar ise füze programının finanse etmek için kullanıldı. Çalınan dijital varlığın ise yaklaşık 50 milyon dolardan fazla olduğu tespit edildi.

Sızdırılan raporda, Kuzey Kore’nin siber saldırılar ile 2020’den 2021’in ortalarına kadar kripto para çaldığı belirtildi. Çalınan dijital varlığın değeri ise 50 milyon dolardan fazla olduğu tespit edildi. Uzmanlar, bu tür siber saldırıların Pyongyang yönetiminin nükleer ve balistik füze programının "önemli gelir kaynaklarını" oluşturduğunu dile getirdi. 

400 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE 

Raporda aynı zamanda , Chainalysis isimli güvenlik şirketi tarafından hazırlanan rapora da atıfta bulundu. Raporda, Kuzey Kore’nin siber saldırılarla 400 milyon dolar değerinde dijital varlık elde ettiği belirtmişti. 2019 yılında da BM, Kuzey Kore’nin siber saldırılarla kitle imha silahları programları için 2 milyar dolar biriktirdiği söylenmişti. 

BM’den çarpıcı Kuzey Kore raporu! Silah programını çaldığı kripto paralarla finanse ediyor

EN BÜYÜK FÜZE DENEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ 

Aynı zamanda Kuzey Kore resmi medyası, Ocak ayında 2017’den bu yana yapılan en büyük füze denemesi olduğu denemenin fotoğraflarını paylaşmıştı. Öte yandan raporda Kuzey Kore’nin siber araçlar ve ortak bilimsel araştırmalar için yurtdışında malzeme, teknoloji ve uzmanlık bilgisi edinmeye devam ettikleri belirtildi. 

BM’den çarpıcı Kuzey Kore raporu! Silah programını çaldığı kripto paralarla finanse ediyorÇalınan dijital varlıklar füze denemelerinin finansında kullanıldı.

TEPKİLER ÜST ÜSTE GELİYOR 

Kuzey Kore’nin hızlanan füze programlarına Çin ve Rusya’dan ortak bir bildiri yayınlanmıştı. İki ülkenin ortak hazırladığı bildiride, Kuzey Kore’nin füze deneme programlarını yaygınlaşması kınandı. 
Washington tarafından Pazar günü yapılan duyuruda, ABD'nin Kuzey Kore özel temsilcisinin durumu görüşmek üzere bu hafta içinde Japon ve Güney Koreli yetkililerle bir araya geleceği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...