BM Özel Temsilcisi Mladenov: 'Paranoyak iyimserim'

/ Kaynak: AA
BM Özel Temsilcisi Mladenov: 'Paranoyak iyimserim'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Güvenlik Konseyi'ne Irak'taki gelişmelere ilişkin verdiği brifingde ülkedeki durum için 'paranoyak iyimserim' ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov, BM Güvenlik Konseyi'ne Irak'taki gelişmelere ilişkin verdiği brifingde ülkedeki durum için "paranoyak iyimserim" ifadesini kullandı.
Mladenov, Irak Özel Temsilcisi olarak katıldığı son BMGK toplantısında, Irak'ta farklı kesimlerin siyasi olarak bir araya gelmesi nedeniyle iyimser, ancak IŞİD saldırıları ve "bir çok şeyin ters gidebilmesi ihtimali" nedeniyle de paranoyak olduğunu söyledi.
IŞİD'in Irak'ta tüm etnik ve dini çeşitliliğe karşı büyük tehdit oluşturduğunu kaydeden Mladenov, IŞİD'in terör eylemleri ve buna karşın IŞİD'den kurtarılan bölgelerde Sünni nüfusa karşı gerçekleştirilen intikam saldırıları nedeniyle endişeli olduğunu ifade etti.
Irak Hükümeti'nden IŞİD'e karşı mücadele eden yerel liderler ve savaşçılara finansal ve askeri yardım ulaştırmasını isteyen Mladenov, BM'nin sürdürdüğü insani yardım operasyonlarının yarıdan fazlasının da fon bulunamaması halinde durdurulacağı uyarısında bulundu.
Son olarak IŞİD'e karşı sadece askeri mücadelenin yeterli olmayacağına vurgu yapan Mladenov, tek yönlü mücadelenin olumsuz etkilerinin olabileceğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...