BM, İsrail'in saldırıları sonrasında uyardı: Gazze faciayla karşı karşıya

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BM, İsrail'in saldırıları sonrasında uyardı: Gazze faciayla karşı karşıya

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Birleşmiş Milletler, İsrail'in saldırıları sonrasında dünyayı uyardı. BM, saldırıların şiddetine dikkat çekerek, “Gazze Şeridi insani yardıma açılmazsa faciayla karşı karşıya kalacak" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 5. gününde de şiddetli bir şekilde devam ediyor. İsrail ordusu, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne havada ve karadan bombalarken, şu ana kadar bine yakın kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), taraflar arasındaki çatışmanın Gazze’deki siviller üzerinde çok büyük olumsuz etkilere neden olacağını duyurdu. BM’den yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi insani yardıma açılmazsa faciayla karşı karşıya kalacak.” İfadesini kullandı.

İSRAİL’İN SALDIRILARINDA 260 BİN KİŞİ YERİNDEN OLDU

BM, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada da İsrail’in Gazze’de hava ve karadan saldırıları sonucunda 260 binden fazla Filistinlinin de yerlerinden edildiğini ve 175 bin civarında sivilin hava saldırılarından korunmak için okullarına sığındığını duyurdu.

BM, İsrail'in saldırıları sonrasında uyardı: Gazze faciayla karşı karşıya

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in hava saldırılarının ardından bölgedeki insani durama ilişkin yapılan açıklamada, "Gazze'de 263 bin 934'ten fazla kişinin evlerini terk ettiğine inanılıyor." ifadesi kullanıldı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) dün yaptığı açıklamada ise Gazze'deki 175 binden fazla kişinin 88 okula sığındığını ve devam eden İsrail hava saldırıları nedeniyle sayıların arttığını duyurmuştu.

BM, İsrail'in saldırıları sonrasında uyardı: Gazze faciayla karşı karşıya

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin yaralandığı aktarılmıştı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda da 950 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 130 kişi yaralandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...