BM heyeti Suriye raporunu pazartesi açıklayacak

/ Kaynak: AA
BM heyeti Suriye raporunu pazartesi açıklayacak
DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de kimyasal silah incelemesi yapan BM heyetinin toplam 7 iddiayı araştırdığı ve nihai raporun pazartesi günü açıklanacağı bildirildi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ake Sellström başkanlığındaki heyetin 25 Eylül'de döndüğü kaydedilerek, sahadaki araştırmaların pazartesi günü tamamlanacağı ifade edildi. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) uzmanların da yer aldığı heyetin alandan örnekler topladığı ve kişilerle görüştüğü belirtilerek, misyonun nihai raporunu ekim sonuna kadar tamamlamayı planladığı kaydedildi. Açıklamada, raporun BM Genel Sekreteri'ne sunulan birçok iddia arasından kayda değer 7'sinin incelenmesinden elde edilen sonuçları içereceği ifade edildi. Kimyasal ya da biyolojik silah kullanıldığı iddiası üzerine BM denetçilerinin incelediği 7 olay ve tarihleri şöyle: "Han el-Assal 19 Mart, Şeyh Maksud 13 Nisan, Sarakab 29 Nisan, Guta 21 Ağustos, Bahariye 22 Ağustos, Jobar 24 Ağustos ve Aşrafiye Sahnaya 25 Ağustos."
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...