BM, Filistinli kadınlar için harekete geçti: İsrail askerleri soruşturulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM, Filistinli kadınlar için harekete geçti: İsrail askerleri soruşturulacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, İsrailli kadın askerlerin işgal altındaki Batı Şeria'da 5 Filistinli kadının soyunmaya zorlamasının soruşturulmasını talep etti. Haq, bu olayın incelenmesi ve detaylı bir şekilde soruşturulması gerektiğinin altını çizdi.

İsrail'in kadın askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli kadınları soyunmaya zorladı. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq ise bu durumun soruşturulmasını talep etti. 

"BM TOPLU CEZALANDIRMALARIN HER TÜRÜNE KARŞI"

BM Sözcü Yardımcısı Haq, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail güçlerinin El Halil kentinde bir eve düzenlediği baskında İsrailli 2 kadın askerin 5 Filistinli kadını tamamen soyunmaya zorladığına ilişkin haberlerin sorulması üzerine Haq, "BM toplu cezalandırmaların her türüne karşı." ifadesini kullandı. Haq, "Bu olayın incelenmesi ve detaylı bir şekilde soruşturulması gerekiyor." diye konuştu.

FİLİSTİNLİ KADINLARI KÖPEKLE TEHDİT EDİP SOYUNMAYA ZORLADILAR

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail güçlerinin El Halil kentinde bir eve düzenlediği baskında İsrailli 2 kadın asker, eğitimli köpekler eşliğinde 5 Filistinli kadını tamamen soyunmaya zorladı. Kadın askerler, Filistinli kadınları kendilerinden istenileni yapmaması durumunda köpekleri saldırtmakla tehdit etti.

İSRAİL'DEN SES YOK

İsrail makamlarından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistinli Kadınlar Birliği, kadınlara yönelik saldırıyı kınarken, Gazze'de de gösteri düzenlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...