BM arabulucusu Matthew Nimetz Makedonya'da

/ Kaynak: AA
BM arabulucusu Matthew Nimetz Makedonya'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler'in Makedonya ve Yunanistan arasındaki isim sorununu çözmek için atadığı Matthew Nimetz, Başbakan Nikola Gruevski ile bir araya geldi.

Başbakanlıktaki görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Nimetz, iki ülke arasındaki isim sorununun çözümüne yönelik, nisan ayında her iki tarafa da teklifte bulunduğunu ve tarafların görüşlerini aldığını hatırlattı. Nimetz, sorunun bir an önce çözülmesinden büyük memnuniyet duyacağını belirterek, ancak iki tarafın masaya koyduğu teklifler arasındaki farklılıkların devam ettiğini söyledi. Makedonya'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'la da görüşen Nimetz, Üsküp'ten Atina'ya geçecek ve oradan da New York'a dönecek.130'dan fazla ülke Makedonya'yı "Makedonya" ismiyle tanımasına rağmen, Yunanistan kendi ülke sınırları içerisinde de "Makedonya" isimli bir bölge bulunduğu gerekçesiyle bu ülkenin isminin değiştirilmesini talep ediyor. Makedonya'nın bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılından beri devam eden anlaşmazlık, Yunanistan'ın birçok alanda Makedonya'yı veto etmesi nedeniyle bu ülke için büyük sorun teşkil ediyor. BM'ye de "Eski Yugoslavya Makedonya Cumhuriyeti" ismiyle üye olabilen Makedonya'nın NATO üyeliği ise Atina'nın vetosu nedeniyle gerçekleşemiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...