Blinken'dan Wagner yorumu: Ukrayna için ilerleme imkanı sağlayabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Blinken'dan Wagner yorumu: Ukrayna için ilerleme imkanı sağlayabilir

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek her türlü senaryoya hazırlık yaptıklarını belirtti. Wagner’in isyanının Putin’in otoritesine doğrudan bir sınama teşkil ettiğini ifade eden Blinken, “Bu Ukrayna için sahada ilerlemeye imkan sağlayabilir.” dedi.

Muhabir: Makbule Dilagah Metecan

Blinken, henüz Rusya’da “son hamlenin” görülmediğini, bunun gelişmekte olan bir “hikaye” olduğunu belirterek, ABD’nin durumu çok dikkatli ve yakından takip ettiğini söyledi. Wagner’in tam olarak ne yapacağının henüz bilinmediğini, nasıl bir anlaşmaya varıldığının netleşmediğini dile getiren Blinken, gelişmelerin grubun yurt dışı operasyonlarını nasıl etkileyeceğini öngörmenin de zor olduğuna işaret etti.

PUTİN’İN OTORİTESİNE SINAMA 

Rusya’nın Kiev’i ele geçirmeye çalışırken Moskova’yı korumak zorunda kaldığına işaret eden Blinken, “Bu durum Putin’in otoritesine doğrudan bir sınama teşkil ediyor ve derin soru işaretleri doğuruyor. Gerçek çatlakları ortaya koyuyor. Ne olacağına ya da durumun nereye evrileceğini bilemeyiz ancak Putin’in önümüzdeki dönemde cevaplaması gereken çok soru olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIK YAPILIYOR

Blinken, gelişmelerin Rusya’nın “iç meselesi” olduğunu ancak ABD’nin her zaman her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptığını dile getirdi. ABD’nin temel odağının Ukrayna olmaya devam ettiğini belirten Blinken, “Biz Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kendilerini korumak için ihtiyaçlarını sağlamaya ve Rusya’nın işgal ettiği toprakları geri almalarına odaklanıyoruz. Bu konuda müttefiklerimiz ve ortaklarımızla da birlik içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Blinken, gelişmelerin Rusya ve Wagner için “ciddi dikkat dağıtıcı etkenler” olduğunu değerlendirerek, “Bu Ukrayna için sahada ilerlemeye imkan sağlayabilir.” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...